4 Temmuz 2010 Pazar

BİLİŞİM HABERLERİ-Türkiye-Google savaşıyor(TARAF GAZETESİ)

Türkiye ile servislerinden büyük bir kısmına erişilemeyen Google arasındaki gerginlik BBC’de “Türkiye, Google ile savaşıyor” başlığıyla yankı buldu. 



İngiliz yayın kuruluşu BBC haberinde, Türkiye’deki internet erişimine getirilen sınırlamalara dikkat çekti. Türkiye’de daha önce 17 kezi geçici yasakların uygulandığı ancak, 2008’de mahkeme kararıyla Youtube’a erişimin tamamen yasaklandığına işaret edilen haberde, Türkiye’de dört binden fazla siteye erişimin yasak olduğunu aktardı. BBC, Türkiye’de sansür emrini verenin kimliğini öğrenmenin ise oldukça güç olduğunu yazdı.
Hükümetin, Google’u vergilerini ödememekle suçladığını belirten BBC, Google’un vergi ödemediği diğer ülkelerin de potansiyel birer şikâyetçi olabileceklerini belirtti. BBC ayrıca, Türkiye’nin vergi gerekçesiyle “sansür sopası”nı gösteren ilk ülke olduğuna dikkat çekti. BBC, Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı İnternet Daire Başkanı Osman Nihat’ın ise, “Bu mahkemenin kararıdır ve ortada bir yasa var. Ben de bu kararı ve yasayı uygulamak durumundayım” sözlerini de aktardı.

HABER KAYNAĞI-

TARAF GAZETESİ-

03.07.2010


DERYA GÜNDÜZ

Hiç yorum yok:

 
Facebook

Bizi takip edin!

ESOGÜ Bilişim GünleriESOGÜ Bilişim Günleri